Making

Progress

 

 

 

Project
Ondanks Coronacrisis positieve verwachtingen export tuinbouwkassen
Meer over dit project

Omniplast.
Innovatief en betrokken.

Wat zouden we zijn zonder water?

Meer over Omniplast

Inspiratie

De leidingen van Omniplast bewijzen hun waarde in de praktijk. Bij uiteenlopende oplossingen voor het transport van water en vloeistoffen. We hebben een aantal projecten uitgelicht waar onze leidingen en leiding oplossingen zijn toegepast. Kijk gerust even rond en ontdek de mogelijkheden.

Project
In Vlaardingen is met behulp van drijvende buizen een wandelpad aangelegd.
Nieuws
Voor de kassenbouw is kunststof een belangrijke component. Kunststof leidingen worden niet alleen toegepast voor de watertoevoer en afvoer naar de tuinbouwkassen, maar worden ook gebruikt voor de beregening en voeding van de gewassen.
Uitgelicht

WANDELPAD VAN DRIJVENDE BUIZEN IN VLAARDINGEN

Als een vlot op het water
u0022Een compensatie voor de natuuru0022

In Vlaardingen is met behulp van drijvende buizen een wandelpad aangelegd. Deze drijvende constructie kan op het water bewegen als een vlot.rnrnVia een relatie is een van de leden van Bureauleiding in contact gekomen met deze casus.

Weghalen van groen, gevolgen voor de dieren
u0022Berekenen van het draagvermogenu0022

In het gebied was er een groot deel van het groen weggehaald en dit had voor een aantal dieren grote gevolgen. Zo oriënteerden vleermuizen zich bv. op de gekapte bomen en op het riet aan de oevers. Om deze oriëntatiepunten tijdelijk terug te brengen ontstond de wens voor een verplaatsbare constructie. Vanuit de randvoorwaarden van deze wens, zoals bv. het draagvermogen van het wandelpad, zijn er berekeningen gemaakt voor PVC-U en is er uiteindelijk de juiste leidingdiameter gedefinieerd.

Aanleg van de Hollandtunnel
u0022Terugbrengen van riet als geleiding voor vleermuizenu0022

De rietakkers op de Krabbeplas zijn deels een compensatie voor natuur in de omgeving die is opgeofferd voor de aanleg van de Hollandtunnel, onderdeel van de Blankenburgverbinding. “Op die plek verdwijnt veel riet en dat brengen we hier terug, ook als geleiding voor de vleermuizen in dit gebied naar hun foerageerplekken”, zegt Helene Moors van Rijkswaterstaat.rnrnHet wandelpad zal naar verwachting totaal 2 jaar blijven liggen.

Daag ons uit!

Heeft u een project? Wilt u weten welke leidingen u kunt toepassen? Heeft u een vraag over het transport van water of andere vloeistoffen? Vraag het aan één van de Omniplast experts.

Neem contact met ons op