Over ons

Algemeen

Omniplast is ontwikkelaar en leverancier van een groot aanbod aan kunststof leidingen. Dankzij de enorme ervaring en de kennis van productie, is Omniplast meer en meer een oplossingen-partner voor installateurs en eindgebruikers die een bijzondere vraag hebben voor projecten waarin kunststof leidingen een belangrijke rol spelen. 

De kunststof leidingen van Omniplast worden voornamelijk ingezet voor het transport van water, vloeistoffen en energie. In de agrarische markt, glastuinbouw, irrigatie, waterbeheer, industrie, filtratie en grond, weg- en waterbouw.

Onze overtuiging

We zijn er bij Omniplast van overtuigd dat kunststof leidingen een bijdrage kunnen leveren aan het efficiënter gebruik van water en energie. Onze rol is er dan niet alleen één van uitvoerend fabrikant, maar tevens één van innovatief ontwikkelaar. Waarin we in partnerschap met eindgebruikers, installateurs en ingenieurs meedenken in oplossingen die een verschil maken voor onze impact op milieu en samenleving.
Het besef en de verantwoordelijkheid die wij nemen als producent en ontwikkelaar zorgt ervoor dat we bewust zijn van onze rol als fabrikant. Bij de toepassing van recyclebare grondstoffen, bij het gebruik van alternatieve energiebronnen en door het bieden van een veilige werkomgeving voor onze medewerkers.

In cijfers

Dankzij het streven om de allerbeste leidingoplossingen te ontwikkelen en produceren, vertrouwen vele opdrachtgevers en dealers op de kunststof leidingen van Omniplast. 
Om de vraag naar deze leidingen in goede banen te leiden, beschikken we bij Omniplast over een moderne productiefabriek die 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf is. 
Ruim 65 medewerkers zijn daarbij actief om de vraag van klanten en dealers op te volgen. In de productieafdeling, maar ook in ontwikkeling, kwaliteitscontrole, logistiek, klantenservice, administratie en verkoop.
De innovatieve kunststof leidingen vinden hun weg naar diverse marktgebieden in Nederland en Europa. Deels rechtstreeks naar installateurs, deels naar dealers en wederverkopers.

Jaarlijks wordt in de moderne productieomgeving van Omniplast in Veghel meer dan 10.000 km kunststof leiding geproduceerd. In 15 verschillende variaties, verdeeld over meer dan 5.000 orders. Ruim 20% van deze orders betreft maatwerk.
Enkele cijfers
65
medewerkers
24/7
productie
33.380
m2 kantoor- en productieterrein
50
jaar ervaring in duurzaam ondernemen

Een bevlogen team

Om de visie en ambitie van onze organisatie te realiseren, vertrouwen we op een team van medewerkers dat elke dag actief is om de allerbeste leidingen te produceren. Daarnaast kunnen we rekenen op de inzet en ervaring van deskundige accountmanagers en een betrokken team van klantenservice medewerkers die klantbehoeften weten te vertalen in het beste aanbod.

De dagelijkse leiding van Omniplast is in handen van een management team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld.
Jacques Pijnenburg
CEO
“Als ik een oplossing zie waar onze producten in gebruikt worden, dan ben ik trots!”
Raymond Debrauwer
Algemeen Directeur
Dirk van der Kant
Finance Director
“Het is fijn om deel uit te maken van een winnend team. Zo voelt het voor mij met elk jaar een verantwoorde groei.”
Marc Hulscher
HSEQ Manager
“Het hele proces; ruwe grondstofkorrels, de geweldige inzet van onze ervaren mensen, tot een verwerkbare kunststof leiding op maat? Dat blijft een mooi proces om te zien.”
Dennis vd Wal
Dennis van de Wal
Commercial Director
“Een klant met een uitdagende vraag. Het samenspel tussen onze ontwikkelaars en ingenieurs, vertaald in een kwalitatieve duurzame leiding. Dat is de toegevoegde waarde waardoor ik een glimlach krijg.”

Kwaliteit gewaarborgd

In alles wat we doen, streven we naar het leveren van kwaliteit. Dat geldt voor de wijze waarop we nieuw leidingoplossingen ontwikkelen, dat geldt voor de productie én dat geldt voor de wijze waarop we onze organisatie veilig en efficiënt houden.  

Bij Omniplast beschikken we over de volgende kwaliteitscertificaten.