WANDELPAD VAN DRIJVENDE BUIZEN IN VLAARDINGEN

In Vlaardingen is met behulp van drijvende buizen een wandelpad aangelegd. Deze drijvende constructie kan op het water bewegen als een vlot.

Via een relatie van Bureauleiding zijn we in contact gekomen met deze casus. In het gebied was er een groot deel van het groen weggehaald en dit had voor een aantal dieren grote gevolgen. Zo oriënteerden vleermuizen zich bv. op de gekapte bomen en op het riet aan de oevers. Om deze oriëntatiepunten tijdelijk terug te brengen ontstond de wens voor een verplaatsbare constructie. Vanuit de randvoorwaarden van deze wens, zoals bv. het draagvermogen van het wandelpad, zijn er berekeningen gemaakt voor PVC-U  en is er uiteindelijk de juiste leidingdiameter gedefinieerd.

De rietakkers op de Krabbeplas zijn deels een compensatie voor natuur in de omgeving die is opgeofferd voor de aanleg van de Hollandtunnel, onderdeel van de Blankenburgverbinding. “Op die plek verdwijnt veel riet en dat brengen we hier terug, ook als geleiding voor de vleermuizen in dit gebied naar hun foerageerplekken”, zegt Helene Moors van Rijkswaterstaat.

Het wandelpad zal er naar verwachting totaal 2 jaar blijven liggen.

Locatie & periode

Vlaardingen

mei 2020

Werkzaamheden

Drijvende constructie op water.

Uitdaging

Op basis van de randvoorwaarden zoals het draagvermogen van het wandelpad, de berekeningen maken voor PVC-U en het definiëren van de juiste leidingdiameter.

Heeft u ook een uitdaging voor ons?
Neem contact met ons op.
+31 (0) 413 - 380 800info.veghel@omniplast-group.com

Toegepaste producten

Voor het afvoeren van water biedt Omniplast een breed aanbod aan afvoerleidingen en bijpassende hulpstukken. Vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen met een KOMO keurmerk en DUBO certificaat voor een lange en onderhoudsvrije levensduur.

Markt

Waterbehandeling is de garantie van kwalitatief water wanneer dat nodig is. Van veilig drinkwater voor mens en dier tot en met het gebruik in complexe processen.